Gå til indhold
GlobalConnect satser på AI: lancerer Center of Excellence og samarbejde med universitet

Pressemeddelelse -

GlobalConnect satser på AI: lancerer Center of Excellence og samarbejde med universitet

GlobalConnect har indledt et eksklusivt samarbejde med Oslo Universitets AI-program og lancerer samtidig et nyt Center of Excellence for at styrke virksomhedens kompetencer og anvendelse inden for kunstig intelligens, avanceret dataanalyse og håndtering af stamdata. Målet er klart: at positionere GlobalConnect som en førende aktør inden for teknologiudvikling og innovation ved at udvikle kraftfulde værktøjer, der fremmer bedre beslutningstagning og mere effektiv drift.

Som et første skridt er cirka 40 potentielle AI-anvendelsesområder blevet identificeret, og fem af disse vil derefter blive udvalgt til en indledende proof-of-concept-fase.

”Vi ønsker at se tydelige resultater, der demonstrerer, hvordan AI-projekterne kan påvirke driften, og de tidlige tests hjælper os med at finpudse vores langsigtede AI-strategi,” siger CEO i GlobalConnect Group, Martin Lippert.

Samarbejde med akademia baner vej for fremtiden
Et af de vigtigste fundamenter for GlobalConnects AI-satsning er det nyetablerede samarbejde med Oslo Universitet. Gennem en treårig aftale vil masterstuderende fra universitetets AI-program deltage i koncernens AI-projekter.

”Oslo Universitet har et meget interessant program dedikeret til kunstig intelligens. Partnerskabet giver os mulighed for at få den nyeste viden direkte fra akademia,” siger Martin Lippert.

Det strategiske samarbejde med akademiske institutioner styrker GlobalConnects udvikling og brug af kunstig intelligens og bygger samtidig bro mellem forskning og anvendelse.

Udover Oslo Universitet er GlobalConnect også en del af AI Sweden, der er et af Europas førende AI-forskningscentre. Gennem partnerskaberne håber GlobalConnect at kunne fastholde og udvikle positionen som blandt de førende inden for AI og fortsætte med at bidrage til teknologiudviklingen i Norden.

Erfaren AI-leder tager roret
Til at lede den nye AI-satsning har GlobalConnect ansat Anders Arpteg som chef for Center of Excellence. Han har 20 års erfaring inden for kunstig intelligens og datanalyse og kommer senest fra en rolle som chef for datavidenskab og AI hos det svenske politis efterretningstjeneste, Säkerhetspolisen. Tidligere har han ledet AI-initiativer hos tech-giganter som Spotify og Peltarion.

”Vi er utroligt glade for, at Anders har påtaget sig denne udfordring. Hans dybe forståelse for både den tekniske og forretningsmæssige side af kunstig intelligens kommer til at være uvurderlig for vores fortsatte udvikling på området,” siger Martin Lippert.

GlobalConnects nye Center of Excellence indvies officielt den 1. oktober 2024.

Emner


Om GlobalConnect

GlobalConnect er en førende leverandør af digital infrastruktur og datakommunikation, som bærer mere end halvdelen af al datatrafik ind og ud af Norden i sit 235.000 kilometer fibernet på tværs af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland. GlobalConnect leverer fiberbaserede bredbåndstjenester til mere end 830.000 private forbrugere og løsninger fra fiber til sky til 30.000 erhvervskunder. Koncernen beskæftiger cirka 2.000 mennesker og havde en omsætning på SEK 7,6 milliarder i 2023.

Kontakt

Rikke Juul Rokkedal Therkildsen

Rikke Juul Rokkedal Therkildsen

Pressekontakt Group Communications Director +45 4177 7742