Gå til indhold
Anna Granö
Anna Granö

Pressemeddelelse -

Nordiske it-chefer kæmper med forældede systemer og overvejelser om cloud

GlobalConnect har undersøgt, hvordan nordiske it-chefer ser på deres digitale infrastruktur, og billedet er tydeligt: Mange står over for en vanskelig balancegang mellem innovation og stabilitet, samtidig med at ressourcerne er begrænsede.

Gamle systemer, der skaber kompleksitet og overvejelser om cloud. Det er noget af det, der fylder for nordiske it-chefer, viser en rundspørge som Demoskop har lavet for GlobalConnect.

”Denne undersøgelse giver et unikt indblik i de udfordringer og muligheder, som it-chefer står over for i dag. Det er tydeligt, at mange kæmper med at få et velfungerende it-miljø til at hænge sammen, samtidig med at kravene til sikkerhed, kapacitet og fleksibilitet stiger. Vi ser en kompleks virkelighed, hvor gamle systemer skal integreres med nye løsninger, og hvor cloud-strategier ikke altid går efter planen," siger Anna Granö, Executive Vice President for B2B i fiberkoncernen GlobalConnect.

Danmark ligger lavt på cloud-migrering
Undersøgelsen, som bygger på interviews med 225 it- og sikkerhedschefer i Danmark, Sverige og Norge, viser blandt andet, at overgangen til cloud-løsninger er mindre tydelig i Danmark og Sverige. Mens 76 procent af de norske it-chefer fortæller, at de har gennemført en omfattende cloud-migrering, ligger tallet i Sverige og Danmark på lidt over 40 procent.

Ifølge undersøgelsen er den mest almindelige strategi en kombination af forskellige lagringsmetoder, såsom datacenter, cloud-lagring og interne servere. Det gælder særligt i Danmark, hvor tre ud af fire (76 procent) har en kombineret tilgang til lagring.

Den højeste andel af organisationer, der primært benytter sig af cloud-lagring, findes i Norge (33 procent), mens den laveste findes i Danmark, hvor færre end hver tiende (9 procent) primært lagrer data i skyen, mens 7 procent primært lagrer i et datacenter og 5 procent på interne servere.

En blanding af systemer
Undersøgelsen viser også, at mange organisationer kæmper med gamle systemer, hvilket skaber unødvendig kompleksitet. 9 ud af 10 it-chefer mener, at det er vigtigt løbende at opgradere sit it-miljø. Alligevel tvinges mange til at håndtere en blanding af forældede systemer, lokale servere og forskellige cloud-tjenester – ofte fra flere forskellige leverandører.

”Moderne it-infrastrukturer kan være meget komplekse med hybridløsninger, der involverer flere forskellige leverandører. Dette gør det særligt vigtigt at have processer på plads for at forhindre, at systemerne bliver sårbare,” siger Søren Gjevert, ansvarlig for sikkerhedsløsninger i GlobalConnect.

Et spørgsmål for hele organisationen
Vi befinder os i en forandringsperiode, hvor kravene til it-infrastrukturen øges hurtigt, både hvad angår kapacitet og sikkerhed. Samtidig følger ressourcerne ikke altid med, hvilket skaber en ubalance mellem it-miljøets behov og de ressourcer, der er til rådighed til at håndtere behovene, viser undersøgelsen.

”Udfordringen ligger ikke udelukkede i it-afdelingen. It-infrastruktur og sikkerhed er i dag forretningskritiske spørgsmål, der skal være forankret på ledelsesniveau. At prioritere rigtigt, modernisere strukturer og samtidig sikre stabilitet og sikkerhed er en udfordring, der kræver både strategisk tænkning og praktisk handlekraft,” siger Anna Granö, Executive Vice President, B2B i GlobalConnect.

Læs hele rapporten her: GlobalConnect IT Insights: Digital Infrastruktur – Muligheder, udfordringer og drivkræfter fra IT-lederens perspektiv

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er lavet af Demoskop blandt 225 it- og sikkerhedschefer i virksomheder med flere end 150 ansatte i Danmark, Sverige og Norge – 75 i hvert land, i perioden 3.-20. september 2024.


Emner


Om GlobalConnect

GlobalConnect er en førende leverandør af digital infrastruktur og datakommunikation, som bærer mere end halvdelen af al datatrafik ind og ud af Norden i sit 243.000 kilometer fibernet på tværs af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland. GlobalConnect leverer fiberbaserede bredbåndstjenester til mere end 830.000 private forbrugere og løsninger fra fiber til sky til 30.000 erhvervskunder. Koncernen beskæftiger cirka 2.000 mennesker og havde en omsætning på SEK 7,6 milliarder i 2023.

Kontakt

Rikke Juul Rokkedal Therkildsen

Rikke Juul Rokkedal Therkildsen

Pressekontakt Group Communications Director +45 4177 7742
Media Content Panel
Anna Granö.jpg
Anna Granö.jpg
Licens:
Brug i medier
Filformat:
.jpg
Størrelse:
2048 x 1365, 1,53 MB
Download